KURSUS I AVANCEREDE LABORATORIEFORSØG
Kurset giver deltagerne et indblik i, hvordan man planlægger og designer avancerede laboratorieforsøg.
Vi gennemgår alle forsøgstyper, lige fra simple konsoliderings- og UU-forsøg til cykliske DSS og triaxial forsøg, samt forsøg på kalk. De avancerede forsøg sættes ind i en sammenhæng - fra offshore arbejdet og in-situ målinger til den færdige designrapport. Vi fokuserer på udfordringer og faldgruber i processen med at designe og kvalitetssikre avancerede forsøg.
Der er mulighed for at tilpasse kurset til f.eks offshore vindmølle projekter eller at rette det mod store anlægsprojekter på land, alt efter deltagernes interesser og ønsker. Kurset kan også indeholde praktiske øvelser i Geo’s laboratorium.
Kurset kan afholdes på dansk eller engelsk.
Deltagelse: Ingeniører som ønsker en bredere og dybere forståelse af avancerede geotekniske laboratorieforsøg. Deltagerantal 10-20.
Varighed: 1-2 dage.
Tilmelding: På forespørgsel.
KURSUS I BORETEKNIK
Kurset har fokus på miljøboringer. Formålet med kurset er at give sagsbehandlere en fornemmelse for, hvordan feltundersøgelser foregår i praksis ved at sætte billeder på fagudtryk, som mange vil kende i forvejen.
Kurset indledes med en kort teoretisk gennemgang, hvorefter deltagerne får mulighed for selv at udføre de forskellige aktiviteter i forbindelse med arbejdet, som boring, filtersætning, afpropning, sløjfning, vandprøvetagning, udtagning af poreluftprøver samt geologisk beskrivelse.
Kurset henvender sig til folk, som har en teoretisk viden, men som har begrænset felterfaring.
Kurset afholdes på dansk.
Deltagere: Sagsbehandlere i regioner og kommuner, samt rådgivere.
Varighed: 1 dag.
Tilmelding: På forespørgsel.
KURSUS - FRA JORD TIL ORD
Få et grundlæggende kendskab til de forskellige jordarter, samt en grundlæggende viden til at skelne jordarterne fra hinanden.
Kurset er både teoretisk samt praksisnært, med en grundlæggende gennemgang af jordarterne, hvorefter der efterfølgende er øvelser i jordartsbestemmelse. Der tages udgangspunkt i DGF’s (Dansk Geoteknisk Forening) velkendte bulletin 1 ”Vejledning i Ingeniørgeologisk prøvebeskrivelse”, som angiver systematiske retningslinjer for klassifikation af danske jordarter.
Kurset afholdes på dansk.
Deltagere: Projekt- eller pladsingeniører, boreteknikere og andre medarbejdere, der arbejder med bygge-, miljø- eller boretilsyn.
Varighed: 1 dag.
Næste kursus: Der er ikke sat dato på næste kursus.
Tilmelding: Send en mail til Joakim Korshøj på jsk@geo.dk eller ring 31740250
Kurset afholdes årligt i januar/ februar eller på forespørgsel. Kurser afholdes på Geo's adresser i Brabrand og i Lyngby.
VI HOLDER LØBENDE KURSER I GEOATLAS LIVE
Kurset henvender sig til alle brugere af GeoAtlas Live, og består i en gennemgang af værktøjerne i GeoAtlas Live.
Kurset kan med fordel afholdes digitalt. Gennemgang er tilrettelagt således at kursusdeltager selv kan afprøve funktionerne undervejes.
Alle kurser målrettes til de pågældende organisationer og kursusdeltagere.
Deltagere: Alle brugere af GeoAtlas Live.
Varighed: 1-3 timer, afhængig af ønsker
Tilmelding: På forespørgsel.
KURSUS I GEOTEKNISKE LABORATORIEFORSØG 1
Statiske styrke og stivhedsforsøg
Kurset henvender sig til geoteknikere og projektledere, der på den ene eller anden måde arbejder med geotekniske undersøgelser, og som gerne vil lære mere om geotekniske laboratorieforsøg og udledning af tilhørende parametre. Vi vil gennemgå de mest almindelig styrke- og stivhedsforsøg og deres anvendelse i praksis. Derudover vil der være en praktisk session, hvor hver deltager har lejlighed til at prøve kræfter med eksempelvis udførelse af et triaksial forsøg og prøvetildannelse.
Program – eksempel:
- Registrering og morgenkaffe
- Hvorfor laver vi laboratorieforsøg?
- Prøveudvælgelse og prøvekvalitet
- Se på grej i laboratoriet
- Gennemgang af forsøgsgrupper, forsøgskvalitet og parameterbestemmelse
- Frokost
- Hands-on øvelse – Prøvens vej fra A-rør til triaksial forsøg mm.
Hvis der er ønsker til specifikke emner i forbindelse med kurset, er idéer og forslag velkomne. Kontakt gerne Niels Trads +45 3174 0289 eller Svend Pilgaard Larsen +45 3174 0157, hvis I gerne vil høre mere om indholdet af kurset. Undervisningen vil foregå på dansk eller engelsk efter behov.
Kurset bliver normalt afholdt med en deltagerbegrænsning på omkring 12 personer.
Næste kursus: Der er ikke sat dato på næste kursus.
Kurset kan eventuelt afholdes på forespørgsel rettet til Svend Pilgaard Larsen +45 3174 0157, spl@geo.dk
KURSUS I OFFSHORE GEOTEKNISK RÅDGIVNING
Kurset giver deltagerne et større indblik i de geotekniske udfordringer, der skal tages højde for i forbindelse med offshore konstruktioner, herunder fundamenter. Alle faser gennemgås lige fra de indledende site- og geofysiske undersøgelser/surveys, havbundsundersøgelser og geotekniske laboratorieforsøg til gennemgangen af designmetoder til forskellige offshore fundamenter, herunder konventionelle og numeriske metoder.
Kurset afholdes på engelsk.
Deltagere: Kurset retter sig mod ingeniører, der arbejder med jack up rigge, jack up fartøjer, vindmøllefundamenter og substations.
Varighed: 2 dage.
Tilmelding: På forespørgsel.
Geo København | Geo Aarhus | |||
---|---|---|---|---|
Maglebjergvej 1 2800 Kgs. Lyngby +45 4588 4444 |
Sødalsparken 12 8220 Brabrand +45 8627 3111 |
|