Nyhedsbrev GeoAtlas Live

2023 er nu godt i gang. Der er endelig blevet tid til et nyhedsbrev, så vi kan dele alle de spændende ting der skete i GeoAtlas Live universet sidste år, og de ting vi har på tegnebrættet til 2023.

30-01-2023

Nyhedsbrev GeoAtlas Live

Af Mads Robenhagen og Lars Brønnum Fisker

LinkedInDel på LinkedIn

2023 er nu godt i gang. Der er endelig blevet tid til et nyhedsbrev, så vi kan dele alle de spændende ting der skete i GeoAtlas Live universet sidste år, og de ting vi har på tegnebrættet til 2023.

Herunder lidt højdepunkter. Læs meget mere i det fulde nyhedsbrev.

Visning af kemi i jord, grundvand og poreluft
Visualisering af kemi i jord, grundvand og poreluft er nu færdigudviklet i første version sammen med Region Hovedstaden. Visningen kommer på kort, profil og boringsvisning og indeholder filtreringsmuligheder.

Gem profiler fra GeoAtlas Live
Der er tilføjet en funktion så man kan gemme profiler fra GeoAtlas Live. Funktionen tilgås i værktøjslinjen i bunden af skærmen.

Automatisk boringsafstand på 25 meter på profiler.
Når man tegner profiler er boringsafstand nu automatisk indstillet til 25 meter på hver side af profillinjen. Før skulle dette indtastes efter profilsnittet var optegnet.

Byrummet under Rådhuspladsen
Københavns Museum har i samarbejde med Geo og Alexandra Instituttet fået tildelt pilotprojektet ”Byrummet under Rådhuspladsen”. Projektet er støttet af Louis-Hansen Fonden, Augustinus Fonden ​og Dronning Margrethe II’s Arkæologiske Fond. Pilotprojektet skal kombinere arkæologisk, geologisk og geoteknisk viden fra Rådhuspladsen og området omkring denne. 

Aftale om digitalisering af Swecos arkiv
Geo og Sweco har indgået en aftale om at digitalisere Swecos omfangsrige papirarkiv af geotekniske undersøgelser. Digitaliseringen foregår i platformen GeoTizer og visualiseres løbende i GeoAtlas Live.

geotizer workflow.png

 

 

Nye profiler i Geodata i Geo.
Vi har haft et travlt år, og der er kommet en række nye profiler til afdelingen. Vi har især haft fokus på at styrke vores geofysiske kompetencer og automatiseringstiltag på dataflow, datakvaliteter og visualisering. 

Opdaterede lag og fagkort
Der er kommet en del nye lag og fagkort. Find dem i lagvælgeren.

Andre tiltag
Som altid er der fuld tryk på udviklingen af GeoAtlas-platformen. Læs mere i det fulde nyhedsbrev herunder.

Læs hele nyhedsbrevet her (PDF åbner i nyt vindue)

Visning af kemidata i GeoAtlas Live 2023.jpg

Visning af kemidata